مدير کل دفتر موسيقي گفت: آنچه امسال در جشنواره موسيقي فجر در حال انجام است ايده‌آل ما نيست،‌ ما مي‌خواهيم که جشنواره موسيقي فجر ويترين موسيقي کشور باشد. بيست و نهمين جشنواره موسيقي فجر اين روز‌ها در تهران و چند استان کشور در حال برگزاري است. گروه‌هاي مختلفي از ايران و برخي کشورهاي خارجي هر شب اجرا‌هايشان را به روي صحنه مي‌برند. مسوولان هنري کشور هم در برخي از اجرا‌ها به سالن‌هاي جشنواره سر مي‌زنند. پيروز ارجمند مدير کل دفتر موسيقي دوشنبه‌شب به تالار رودکي آمده بود تا رسيتال پيانو ايران و اتريش را ببيند. درست زماني که ارجمند مي‌خواست از تالار رودکي به تالار وحدت برود، ‌ دقايقي با او هم کلام شديم تا جشنواره موسيقي فجر را از نگاه او جويا شويم.

سومين روز جشنواره موسيقي فجر را سپري مي‌کنيم. تاکنون چه اجراهايي را ديده‌ايد؟

بيشتر برنامه‌ها را ديده‌ام. چند دقيقه ديگر به تالار وحدت مي‌روم تا اجراي اصفهاني را ببينم و بعد از آن هم به برج ميلاد مي‌روم که اجراي سيروان خسروي را ببينم. در زمان برگزاري جشنواره سعي مي‌کنم بيشتر اجرا‌ها را ببينم.

اجرا‌ها خوب پيش مي‌رود؟ از نظر شما چه ايرادي به جشنواره وارد است؟

استقبال خوبي از سوي مردم انجام شده است. تنها در سالن‌ها و زمان اجرا‌ها ايرادهايي از نظر فني و صدادهي وجود دارد که اين هم به غير استاندارد بودن سالن‌ها براي برگزاري کنسرت‌هاي موسيقي مربوط مي‌شود. به طور کلي سالن‌هاي کشور ما چند منظوره ساخته شده‌اند و در آن‌ها برنامه‌هاي مختلفي برگزار مي‌شود. به همين دليل کيفيت‌هاي لازم براي يک کنسرت استاندارد را ندارند.

شما به عنوان مدير کل دفتر موسيقي چه برنامه‌اي براي رفع نقيصه سالن‌ها داريد؟

موسسه‌هايي که مسئول ساخت سالن‌ها هستند به اين فکر باشند که هر سالن را به بهترين شکلش و براي منظور مورد نظر بسازند. ما هم در حال پيگيري هستيم. براي سال آينده سالن‌ها و کنسرت‌ها درجه بندي مي‌شوند. سالن‌ها در صورتي مي‌توانند در درجه الف باقي بمانند که حداقل‌هاي مورد نظر ما را برآورده کنند. شايد اين سياست گذاري‌هاي ما در دادن مجوز به سالن‌هاي بر‌تر بتواند به بهتر شدن کيفيت سالن‌ها ختم شود.

امسال در جشنواره موسيقي فجر جاي گروه‌هاي موسيقي مقامي خالي است.

نکته درستي است. اين خرده به جشنواره موسيقي فجر وارد است. ما بايد در بخش موسيقي محلي و مقامي بهتر و پرقدرت‌تر عمل مي‌کرديم. اما در سال آينده جشنواره موسيقي نواحي در سطح استاني برگزار مي‌شود و برگزيده‌ها در جشنواره موسيقي فجر و حاضر مي‌شوند. اميدوارم که جشنواره موسيقي فجر در سال آينده از نظر موسيقي نواحي غني باشد.

چند سالي است که هيچکدام از چهره‌هاي بر‌تر موسيقي ايراني در جشنواره فجر اجرايي ندارند و اين موضوع هم به امري عادي تبديل شده است. مسوولان برگزاري جشنواره نيز در توجيه اين موضوع، مسائل مالي و نانتواني پيشکسوتان را بهانه مي‌کنند. شما برنامه‌اي داريد که براي سال‌هاي آينده چهره‌هاي مطرح موسيقي ايران را به جشنواره باز گردانيد؟

موسيقيدان‌ها تنها به دليل مالي نيست که در جشنواره حاضر نمي‌شوند. البته مسائل مالي در جاي خود اهميت دارد. هر پروژه‌اي براي به سرانجام رسيدن به هزينه نياز دارد. به طور حتم ما هم انتظار نداريم که موسيقيدان‌هاي بزرگ ايران در جشنواره به صورت رايگان حاضر شوند. به هر حال بعد از چند سال رکود در موسيقي و جشنواره فجر، امسال وضعيت بهتر شده اما آنچه هست ايده‌آل ما نيست. ما مي‌خواهيم که جشنواره موسيقي فجر ويترين موسيقي کشور باشد.

تا رسيدن به اين ايده‌آل چقدر فاصله هست؟

اين يک حرکت مرحله به مرحله است. در بخش بين‌الملل ارتقاي خوبي داشتيم. در بخش استعدادهاي درخشان نيز نوازنده‌هاي خوبي حضور دارند. بخش‌هاي مهمي از جشنواره جوان نيز در جشنواره فجر حاضر شده‌اند. ولي آنچه ما مي‌خواهيم اتفاق بيفتد اينکه؛ جشنواره موسيقي فجر روايت کننده همه ظرفيت‌هاي موسيقي ايراني باشد، ‌ در اين صورت ايده‌آل ما رخ مي‌دهد.

در روزهاي گذشته وزير ارشاد بار ديگر از احياي ارکسترهاي سمفونيک و ملي سخن گفته بود. در حال حاضر کار احياي اين ارکستر‌ها در چه وضعيتي است؟

کار ارکستر‌ها در حال انجام شدن است. فراخوان جذب نوازنده‌ها را منتشر کرده‌ايم. رهبر ارکستر مشخص شده‌اند. بعد از عيد نيز آزمون‌ها برگزار مي‌شود و بعد از آزمون نيز تمرين ارکستر‌ها آغاز مي‌شود.

شايعه‌هايي حول شوراي شعر دفتر موسيقي شنيده شده که قرار است از اين به بعد براي اجراي اشعار کلاسيک ادبيات ايران نيز از گروه‌هاي موسيقي پولي اخذ شود. اين مسئله تا چه حد صحت دارد؟

ما در تلاش هستيم که آثار برخي از شاعران را به يک قطعيت برسانيم. يعني مي‌خواهيم کاري کنيم که آثار اين شاعران ديگر نيازي به اخذ مجوز نداشته باشند. ما مرحله به مرحله برخي از آثار را از روند اخذ مجوز خارج مي‌کنيم و اجراي اين شعر‌ها ديگر نيازي به مجوز ندارد. قانون مالکيت معنوي مي‌گويد که بعد از سي سال از فوت صاحب اثر هنري، ‌ آن اثر به ميراث معنوي کشور تبديل مي‌شود و هيچ ارگاني نمي‌تواند براي فروش آن اثر پولي را دريافت کند. اگر پولي بخواهد دريافت شود تنها مکانيزمي است براي کم شدن تعداد اشعار ارائه شده است. آن پول هم در صندوقي جمع مي‌شود تا براي هنرمندان خرج شود.

برنامه‌تان در دفتر موسيقي براي سهل کردن اخذ مجوز‌ها چيست؟

يکي از ماموريت‌ها و اهداف من اين است که اين کار را انجام دهم. در حال حاضر مدت زمان بررسي آثار و صدور مجوز به يک چهارم زمان پيشين تقليل يافته است. شرکت‌ها و گروه‌هاي فعال در حوزه موسيقي با آرامش بيشتري مشغول به کار هستند.

اهالي موسيقي اميدوار باشند که در دوران حضور شما در دفتر موسيقي رفت و آمد‌هايشان براي گرفتن مجوز‌ها به حداقل برسد؟

سامانه ما به زودي راه‌اندازي مي‌شود و همه مراحل اداري از طريق سامانه انجام مي‌شود. شوراهاي دفتر موسيقي تخصصي‌تر مي‌شوند. شوراهايي نيز اضافه مي‌شوند. بحث کيفي گرايي ما نيز قانونمند و آيين نامه دار مي‌شود. ما به دنبال يک روند قانوني، ‌ آيين نامه دار و علمي مي‌شويم.

به قلم : ياسر شيخي‌يگانه


محسن شریفیان با مهر مطرح کرد؛ فرصت نشست مشترک اهالی موسیقی و سازمان تجارت را از دست دادیم

گفت‌وگو با پيروز ارجمند مدير دفتر موسيقي درخصوص جشنواره موسیقی فجر

هنرنمایی گروه موسیقی لیان بوشهر به سرپرستی محسن شریفیان در تالارحافظ ، شیرازی ها را به وجد آورد

اجرای تنها گروه موسیقی نواحی در بیست و نهمین جشنواره فجر

گروه موسیقی محلی هیرون در کشور تانزانیا به اجرای کنسرت پرداخت

موسيقي ,جشنواره ,فجر ,مي‌شود ,هم ,نيز ,جشنواره موسيقي ,موسيقي فجر ,دفتر موسيقي ,در جشنواره ,در حال
مشخصات
آخرین جستجو ها